Min hund och jag

I julhelgen skaffade jag och mina barn en hund. Det är kul med hund, men man måste fundera på många praktiska saker innan man skaffar sig en. För mig har väntan varit lång och jag har alltid tänkt att någon gång längre fram ska jag skaffa en hund. Men någon gång kom aldrig. Nu har jag bestämt att jag får hitta lösningar för att det ska fungera. Jag får ta ett problem i taget. Det är så man löser det mesta här i livet. För mig är det glädje och terapi med djur. Man tvingas att aktivera sig och man får många skratt. Det bästa är att de inte dömmer någon. De har inte så mycket åsikter och de bara är i nuet.

Inga kommentarer

Nu blir det många promenader och en del dressyrträning. Äntligen har jag och mina barn skaffat en hund. Har längtat efter detta i flera år. Håller nu på att vänja mina katter vid sin nya familjemedlem. Började med att ta in mina utekatter för att de skulle få lära känna hans doft och läte. De fick vara instängda i mitt sovrum med kattlåda, mat och vatten. Efter ett dygn satte jag ett galler i dörröppningen istället. Dagen därpå öppnade jag gallret lite så att katterna kunde gå ut i resten av huset om de ville. De gjorde några korta besök i huset, men fräste lite när de passerade hunden. Tredje dagen tog jag bort gallret helt. Katterna har många gömställen i huset och jag har mat och vatten på många ställen. Det går bättre och bättre för varje dag och hunden bara tittar på dem och följer lungt efter dem utan att skälla. Han är fyra år och van vid katter sedan tidigare. Ute däremot kan han jaga dem och skälla ifall de springer förbi honom. Då kommer jaktinstinkterna fram hos honom. Det roliga är att en natt sov en av katterna i min säng och hunden sov precis nedanför sängen.  De nosade till och med på varandra.Men på morgonen var katten lite skraj igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s